Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kytička z korálkových lístků

kyticky-z-listecku--28-.jpgRychlé a přitom luxusní. Použijeme mačkaný rokajl ve tvaru dlouhých lístků. 

Kytička z korálkových lístků

kyticky-z-listecku--29-.jpgkyticky-z-listecku--7-.jpg

Použijeme mačkaný rokajl ve tvaru dlouhých lístků, cca 50 cm vlasce, středový korálek s větším otvorem, malý rokajl, strunu na zavěšení, nůžky, vteřinové lepidlo.

kyticky-z-listecku--4-.jpg  kyticky-z-listecku--3-.jpg

Jak je vidět na obrázku, lístečkové korálky se mohou  lišit v šířce. Od toho se odvíjí počet použitých korálků a velikost použitého středového korálku - ten nesmí zapadnout do středu (červená kytička), ale musí zůstat vystouplý.

kyticky-z-listecku--8-.jpg  kyticky-z-listecku--9-.jpg

V tomto případě jsem použila užší lístečky. Navlékneme jich jedenáct a  vlasec poté provlékneme ještě jednou dokola. Nakonec zauzlujeme cca 15 cm od jednoho z konců.

kyticky-z-listecku--12-.jpgNa svázanou kytičku položíme středový korálek, na delší konec vlasce navlékneme malý rokajl, provlékneme středovým korálkem. kyticky-z-listecku--13-.jpgVrátíme se směrem nahoru mezi dvěma vedlejšími lístečky, přidáme rokajl a provlékneme středem dolů... Celý předchozí postup opakujeme kolem dokola. Zakončíme dvěma uzly.

kyticky-z-listecku--14-.jpg  kyticky-z-listecku--15-.jpg

Hotovou kytičku položíme rubem nahoru, na ní položíme strunu, pokud jste praváci, tak vrchním šroubením zapínání napravo, opět uděláme 2x uzel, jeden konec vlasce provlékneme mezi strunou a kytičkou  a zakončíme posledními dvěma uzly.

kyticky-z-listecku--17-.jpg  kyticky-z-listecku--18-.jpg

Zakápneme vteřinovým lepidlem a odstřihneme zbytky vlasce.

Další varianty.

kyticky-z-listecku--31-.jpg

kyticky-z-listecku--27-.jpg

kyticky-z-listecku--26-.jpg

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky korálkové náramky tkané - loom beading

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Marki - re

Dík za krásné stránky, kytičku jsem zkusila a jsem s ní moc spokojená. Chystám se na další, ale musím sehnat další lístečky.
:)