Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyfukovačka vajec

vyfukovacka1.jpgVětšina z Vás jistě zažila nepříjemné pocity při vyfukování vajec. Postup na jednoduchou vyfukovačku, která vám velmi ulehčí práci.

Vyfukovačka vajec

vyfukovacka1.jpgPotřebujeme:                     odsávačku hlenů pro kojence, silnou injekční jehlu, štípací kleště, brousek, vteřinové lepidlo, kousek potravinové folie

 

 

 

Většina z Vás určitě zažila nepříjemné pocity při vyfukování vajíček. Taková vyfukovačka Vám velmi usnadní práci. Na stejném principu pracující vyfukovačka se dá koupit za 30-50Kč. Pokud máte problém s jejím sehnáním, tak si  ji podle následujícího návodu můžete udělat.

V obyčejné drogeriise mi podařilo odsávačku koupit za 20Kč.

Nejprve si odštípneme špičku jehly, konec zabrousíme do roviny.

Jehlu vložíme do otvoru odsávačky a opatrně ji ohneme aby se nám nezalomila (můžeme si pomoci vložením drátu do jehly, po ohnutí ho vytáhneme). 

Otvorem v odsávačce jehlu dostatečně zakápneme lepidlem, zafixujeme a necháme zaschnout.

vyfukovacka2.jpg vyfukovacka3.jpg

Do balónku odsávačky nažhavenou jehlou uděláme otvor.

Zaschlou špičku vsuneme do balonku a protože tento spoj netěsní, omotáme ho kouskem potravinové folie - je to lepší než isolepa - při čištení si nemusíme lámat hlavu se zbytky lepidla, prostě odmotáme a po vyčištění použijeme další kousek folie.

vyfukovacka4.jpg vyfukovacka6.jpg

Na následujících obrázcích vidíte postup držení a vyfukování.

Do vajíčka uděláme jednu dírku, do ní vložíme jehlu vyfukovačky, palcem zakryjeme dírku v balónku a pomalu zmáčkneme. pro opětovné naplnění balonku nadzdvihneme palec a pokračujeme podle popsaného postupu do vyprázdnění vajíčka.

vyfukovacka8.jpg vyfukovacka9.jpg

vyfukovacka10.jpg

Nakonec uděláme do vajíčka i druhou dírku a vypláchneme ho.

Postup dělání dírek pomocí jehlového pilníku najdete zde:

http://youtu.be/NswDHQTQr3g