Jdi na obsah Jdi na menu
 


ANDĚL ZE ŠUSTÍ

andelzesustipostupfoto4.jpgZákladní postup na anděla z kukuřičného šustí.

ANDÍLEK

 

andelzesustipostupfoto1.jpgZákladem hlavičky je kulička nelépe na drátě nebo špejli. Vezmeme  jeden list (přibližně 5x12cm), kuličku na něj položíme tak, že spodní část listu přesahuje kuličku asi o 3cm. Do něj kuličku zavineme tak, že levou rukou mezi palcem a ukazováčkem  přidržíme šustí u kuličky →O← . Druhou rukou uchopíme zbytek listu nad hlavičkou , otočíme o 360° a celou horní část listu přetáhneme přes hlavičku dolů.

Pod hlavou zavážeme.

 

 

 andelzesustipostupfoto2.jpg              

V dalším kroku začneme tvarovat tělo. Vezmeme  dva širší listy (min.6x13cm) a přivážeme je pod hlavou tak, že směřují přes hlavu nahoru. Nejdřív dáme jeden ze spodu, k hlavičce ho ze stran přitiskneme →O← a přivážeme těsně pod hlavou.. Stejným způsobem dáme druhý svrchu – listy se na bocích překrývají. Nakonec přivážeme dokola ještě několik natrhaných proužků, které nám pomohou vytvořit bohatší sukni. Postupně přetáhneme nejprve úzké proužky a nakonec i hlavní listy těla.

 andelzesustipostupfoto3.jpg

 

Hotovou figurku ovážeme kolem sukně proužkem        látky. Bez převázání by se nám schnoucí listy začaly kroutit. Zastřihneme dolní část tak, aby nám figurka dobře stála.  Po uschnutí látku odstraníme.

 

 

 

 

Křídla uděláme z listu (asi 6x9cm), tak že ho uprostřed naskládáme jako mašličku a svážeme. Necháme lehce proschnout a kraje křídel trochu rozžehlíme žehličkou.

 

Tam kde chceme nalepit vlasy, potřeme hlavičku lepidlem a vmáčkneme do  nastříhané koudele, nebo kukuřičných vlasů (suché blizny kukuřičných klasů).

 

Oči nakreslíme až po zaschnutí figurky lihovým fixem.

Suchá křídla přilepíme ze zadu na suché tělo.

 andelzesustipostupfoto4.jpg

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Slaměné ozdoby

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář