Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bezlepkový Krtkův dort

2. 8. 2017

Krtkův dort

Suroviny:
na korpus

2 pudingové prášky (vanilkový nebo čokoládový) 
1 z pudinků lze nahradit čokoládovým proteinem 

20 g holandského kakaa
vajíčka
½ prášku do pečiva 
med  1-2 lžíce (dle chuti)

na náplň
1 měkký tvaroh ve vaničce - 250g
1 ricotta - 250g
2 zralé banány
med, případně cukr moučka
želatina na nepečený dort

krtkuv-dort--1-.jpg krtkuv-dort--2-.jpg

Troubu dáme rozehřát na 180°C.
Všechny suroviny na korpus rozmixujeme do hladka.
Vzniklé polotekuté těsto nalijeme do dortové formy (Ø cca 18-23cm) vyložené papírem na pečení.

krtkuv-dort--3-.jpg krtkuv-dort--4-.jpg
Pečeme asi 15-20 minut - je potřeba korpus kontrolovat, protože čas pečení závisí na velikosti formy - ve větší se tenká vrstva těsta upeče rychleji. Pozor ať nepřepečeme a nepřesušíme.
Jakmile korpus vychladne, vydlabeme střed a necháme pouze asi 1-2 cm silné okraje.
Náplň - 
želatinu
 na nepečený dort připravíme podle návodu na sáčku a smícháme s tvarohem, ricottou a trochou medu (případně cukru moučka) podle chuti. Pokud chceme, můžeme také do náplně přimíchat na kousky nasekanou kvalitní hořkou čokoládu.
Vydlabanou část potřeme tenkou vrstvou krému, poklademe banány a takto uděláme asi 2 vrstvy. Postupně zároveň formujeme do lehce vypouklého tvaru. Pokud máme větší formu, tak stačí jedna vrstva silnějších koleček banánu.

krtkuv-dort--5-.jpg 
Vydlabané kousky korpusu rozdrobíme na jemno a dort touto "drobenkou" posypeme.  
Dáme ztuhnout do lednice (nejlépe do druhého dne).
krtkuv-dort--6-.jpg

Dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář