Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí Baileys

6. 11. 2016

Domácí Baileys

baileys1.jpgSuroviny:


2 salka

2 karamelové pudinky

1 l mléka

1 smetana ke šlehání

0,5-1l rumu

 

 

 

baileys2.jpg

Tento likér je u nás oblíbeným a vždy očekávaným dárkem.

Pokud si na něj ozdobíte i láhev, tak to nemá chybu a máte originální dárek.  
Postup jak je ukázán v příspěvku rubriky Découpage.

http://www.daniela-kocian.estranky.cz/clanky/decoupage/decoupage.html

Postup:
Neotevřené plechovky kondenzovaného mléka vložíme do hrnce s vodou tak, aby byly zcela potopené, a vaříme dvě hodiny (vznikne karamel). N
echáme vychladnout.

 Jelikož se to tak dlouho vaří a protože určitě u jedné dávky nezůstane, dávám  většinou do velkého hrnce plechovek co se jich  vejde. Plechovky vydrží, nezkazí se - v tom případě je pak likér hotový raz dva.

 

V části mléka rozmícháme pudinky. Zbytek mléka vlijeme do hrnce, přidáme smetanu a přivedeme k varu, přidáme pudink a chvilku povařit. Necháme vychladnout a během chladnutí pudink občas  zamícháme.

 

Pak pudinky, salka a rum dobře promícháme ve velké nádobě. Vše rozmixujeme (stačí tyčový mixér) a přecedíme do sklenic.

Rum dáváme  podle chuti.

 

Podáváme vychlazené, třeba i s kostkou ledu.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář