Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skořicový pletenec

20. 2. 2016

Skořicový pletenec

skoricovy-pletenec-15.jpg skoricovy-pletenec-20.jpg

Suroviny:

Těsto: 600 g hladké mouky, 40 g droždí, 2 žloutky, 50 g rozpuštěného másla, 250 ml mléka, lžička soli a lžíce cukru.

Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Přidáme k ostatním surovinám, vypracujeme těsto a necháme ho vykynout.

Náplň: 12 lžic cukru krupice, 3 lžičky skořice, cca 10 dkg másla

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny. 

skoricovy-pletenec-01.jpg skoricovy-pletenec-04.jpg

Každou polovinu postupně rozválíme na obdélník tlustý cca. 0,5 cm. Celou jeho plochu potřeme změklým nebo rozpuštěným máslem a posypeme polovinou cukru smíchaného se skořicí.

skoricovy-pletenec-05.jpg skoricovy-pletenec-06.jpg

Srolujeme jako roládu a podélně ji rozřízneme. 

skoricovy-pletenec-07.jpg skoricovy-pletenec-08.jpg

Obě poloviny zamotáme dohromady jako "cop".

skoricovy-pletenec-10.jpg skoricovy-pletenec-11.jpg

skoricovy-pletenec-13-1.jpg

Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.

Můžeme také přenést roládu a rozříznutí i zamotání provést  až na plechu s papírem. To už je na vás, záleží jak vám to bude lépe vyhovovat.

Necháme ještě chvíli vykynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 20 minut.

skoricovy-pletenec-15.jpg

skoricovy-pletenec-20.jpg skoricovy-pletenec-17.jpg

Ještě jeden tip na závěr - další varianta - každý cop můžete stočit do věnečku a posypat ořechy. 

Dobrou chuť!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář