Jdi na obsah Jdi na menu
 


Découpage

dek.and8.jpgJak si přenést, podmalovat a nalepit obrázek na sklo. Postup s fotografiemi.

Découpage na sklo

Potřebujeme: sklenici, ubrousek, lepidlo na ubrousky, nůžky, štětec, bílý balakryl, kousek potravinové folie, tenký fix, akrylové barvy. 

Z ubrousku si vystřihneme zvolený motiv a odstraníme obě spodní vrstvy . Sklenici odmastíme saponátem, nebo lihem.

Při lepení na sklo je důležité si motiv podmalovat bílou barvou (ať lepíme na bílé nebo barevné sklo), protože ubrousek je velmi tenký a po přetření lepidlem dost  zprůhlední. Nejlépe nám to půjde podle následujícího postupu.

dek.and1.jpg dek.and2.jpg

Motiv obrátíme lícem dolů, položíme na něj kousek potravinové folie a ty části, které chceme mít podmalované obtáhneme na folii tenkým fixem. Na obrázku vidíte, že jsem pracovala rovnou na slenici (folie na ní dobře drží), ale obtahovat můžete na jakékoliv podložce.

Folii zdvihneme, odendáme obrázek a folii opatrně obrátíme kresbou směrem ke sklenici, přiložíme a prsty uhladíme. Folii opatrně sejmeme.

dek.and3.jpg dek.and4.jpg

Nyní máme přenesený motiv a ten vybarvíme bílým balakrylem. Necháme zaschnout. Přeleštíme měkkým hadrem a odstraníme zbytek fixu.

Naneseme trochu lepidla na podmalovanou část, přiložíme ubrousek , lehce uhladíme. Celý motiv opatrně přetřeme lepidlem  směrem od středu ke krajům abychom se zbavili případných vzduchových bublin. Pečlivě naneseme lepidlo i trochu přes okraje a necháme zaschnout.

dek.and5.jpg dek.and7.jpg

Pokud  se nám zdá ubrousek hrbolatý, můžeme ho přes pečící papír opatrně trochu přežehlit.

Často se stane, že některá část obrázku se zdá nevýrazná, můžeme ji tak domalovat akrylovými barvami, nebo barvami na porcelán či konturami. Necháme zaschnout .

Teď už jen stačí naplnit tím správným obsahem  a třeba i ovázat lýkem, nebo stuhou.

dek.and8.jpg

Dárek je na světě.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

GeorgeSyday - Exploiting A "UNKNOWN" Marketing Secret

<Insane>Hack] Unique A.I. App Makes Us $635/Day

https://www.youtube.com/watch?v=z0aiLF3Sz7E