Jdi na obsah Jdi na menu
 


Falešný patchwork - kuře

patchwork-kure20.jpgVyužijte zbytky látek a kousek polystyrenu. Postup výroby další látkou zdobené kraslice.

Falešný patchwork - kuře

patchwork-kure01.jpgPotřebujeme: kousek  pevnějšího polystyrenu silného cca1,5cm, vysouvací nůž, zbytky látek, starý pilníček nebo dětský příbotový nůž, tužku, nůžky, špendlíky, lýko.

 

Jinou variantu zdobení naleznete také na:

https://daniela-kocian.estranky.cz/clanky/ruzne-napady/kraslice---falesny-patchwork.html

Když kliknete na oranžový obdelník, otevře se vám šablona ve wordu, můžete si ji upravit do vlastních rozměrů a vytisknout

šablona-kuře

 Na polystyrenovou desku si nakreslíme tvar vajíčka (toto je velké cca 10cm) a vyřízneme.

Podle šablony naznačíme tvar kuřete a linie  nařízneme do hloubky cca 5 mm. Pomůže nám, když si vysouvací nůž nastavíme  na hloubku řezu a zaaretujeme.

patchwork-kure02.jpg patchwork-kure03.jpg

Zrcadlově obrácenou šablonu přiložíme na látku, překreslíme a vystříhneme s cca 1cm okrajem.

Látku přiložíme na místo, dětským nožem přejedeme lehce přes látku po linii řezu a tím látku do řezu částečně zatlačíme. Přesah látky odstřihneme ostrými nůžkami a zbytek pečlivě zatlačíme pomocí nožíku dovnitř.  

patchwork-kure05.jpgpatchwork-kure06.jpgpatchwork-kure07.jpgpatchwork-kure08.jpgpatchwork-kure09.jpgpatchwork-kure10.jpg

Na těchto obrázcích vidíte, že stejně postupujeme dál, akorát vnitřní oblouky trochu nastříhneme, aby se nám látka nekrabatila.

Vnější okraje látky necháme větší, aby nám zakryly i bok kraslice. Připevníme několika špendlíky  a odstříhneme. Zadní stranu pokryjeme jedním kusem látky a stejným způsobem připevníme. Lépe vypadá když uděláme nejdříve zadní stranu a pak okraje přední.

patchwork-kure12.jpg patchwork-kure13.jpg

Z pevnějšího barevného papíru si ustříhneme proužek 1,5cm. Připevníme pomocí špendlíků a tím zakryjeme  boky.

patchwork-kure16.jpgOko můžeme udělat z kolečka papíru na které připíchneme větší korálek, nebo ho na něj jen namalujeme. Dozdobíme dle libosti.

 

 

 

patchwork-kure19.jpg patchwork-kure21.jpgpatchwork-kure20.jpg

 Na závěr jeden malý tip: Pokud chcete použít na dozdobení motivy z látky - kytičky křídla...  je dobré ji podžehlit kuchyňskou folií, je pak pevnější a netřepí se. Pokud pracujete s dětmi - látka se jim pak lépe stříhá. 

Mezi dva pečící papíry vložíme kousek folie, látku a přežehlíme.

patchwork-kure17.jpg patchwork-kure18.jpg

Máte otázky? Ptejte se. 

 

Náhledy fotografií ze složky VÝSLEDKY PRÁCE Z KURZŮ

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lucie - Zdravím kolegyňku

Dobrý večer, výborný nápad, tuto techniku se chystám s dětmi v dílně vyzkoušet. Pokud by jste chtěla, koukněte se na mé webovky www.tvorive.estranky.cz, třeba zase něco zaujme vás :-)
Lucie M.