Jdi na obsah Jdi na menu
 


Práce s windows colors

Jak na to a pár dobrých rad.

Windows color

- Lahvičku s barvou před použitím protřepejte.

- Zvolený motiv vložíme do kancelářské folie.

- Nejprve uděláme obrys obrázku takzvanou konturou (černou nebo světlou), bez ní by se nám barva roztekla po podkladu. Linka musí být dostatečně silná a nepřerušená. Konturu necháme dobře zaschnout (30 minut až 4 hodiny).

- Jednotlivé části obrázku vyplníme barvami. Dbáme na to, aby se barva dotýkala kontury a její vrstva byla dostatečně silná. Pokud máme barvě vzduchové bubliny propíchneme je špendlíkem.

-Necháme barvu dobře uschnout (nejlépe 24 hodin), barva zprůhlední.

- Obrázek můžeme sejmout a přenést na jakýkoliv hladký povrch. Je lepší dělat menší objekty, lépe se přenášejí. Dávejte pozor, aby se Vám obrázek při přenášení neslepil dohromady.


Obrázek nám vydrží dlouhou dobu. Příliš mu však nesvědčí:

… přímé slunce na kterém mohou barvy vyblednout

… mráz, který ochladí okenní tabuli a obrázek zkřehne

… přílišné horko kdy nám může motiv začít stékat

Několik dobrých rad

  • při malbě obrázků, které nejsou zcela uzavřené a mohly by se při přenášení poškodit použijte adhézní fólii
  • namalované sklo omývejte pouze teplou vodou a saponátem ručně, nedávejte do myčky na nádobí
  • pokud chcete namalovaný motiv použít na běžně používaný hrneček, vyvarujeme se použití na horké nápoje, nebo použijeme motiv namalovaný pouze tenkou vrstvou barvy, jinak nám barva působením horka začne stékat.
  • pokud se přilnavost častým používáním snížila a obrázek dobře nelepí, stačí kontaktní plochu trochu navlhčit. Jestliže ani navlhčení nezvýší přilnavost, stačí nanést ze spodní strany průhlednou či stejnou barvu, nechat 24 hodin zaschnout a vše opět funguje tak, jako předtím.
  • Pokud budete obrázek balit jako dárek, nezapomeňte, že obrázek nesmí přijít do kontaktu s papírem, který by se mohl na barvy nalepit a poškodit je Můžete ho vložit do kancelářské folie a teprve pak ho zabalit.
 

Náhledy fotografií ze složky window colors

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář